Kék hírek

2017.06.13. 14:11

Három év börtönbüntetésre ítélték - nem jogerősen - a kisfiát bántalmazó anyát

A kisfiút nevelőszülők nevelték mielőtt 3 évesen visszakerült volna az anyjához.

Kiskorú veszélyeztetése és testi sértés miatt három év, illetve másfél év letöltendő börtönbüntetést szabott ki a Pécsi Törvényszék nem jogerősen egy nő és egy férfi ellen, akik bántalmazták az asszony általuk közösen nevelt hároméves kisfiát - tájékoztatta a bíróság szóvivője kedden az MTI-t.


Barkaszi Attila közölte: a nő és a férfi 2013 júniusától élt élettársi kapcsolatban; 2014 januárjától együtt nevelték a kapcsolatukból született kislányukat. Akkoriban gondozásukba került a nő korábbi kapcsolatából született hároméves kisfia is, akit addig nevelőszülők gondoztak.


A vádlottak - tette hozzá a szóvivő - január végén több napon keresztül súlyosan megszegték a kisfiú gondozásából, neveléséből fakadó szülői kötelezettségeiket. A gyermeket többször bántalmazták és - a részben ebből, részben elesésből, illetve leforrázásból eredő - sérüléseinek ellátása érdekében nem vitték orvoshoz, a sérüléseiről a védőnőt és a családgondozót sem értesítették.


Barkaszi Attila kiemelte, hogy a kisgyermek az egyik sérülése miatt közvetlen életveszélyes állapotban volt; a mentők kihűlve találták őt meg.


A szóvivő a hétfőn kihirdetett ítéletről szólva megjegyezte: a nő vonatkozásában elrendelték egy korábban kiszabott féléves fogházbüntetés végrehajtását is, valamint szülői felügyeleti jogát a sértett gyermek esetében megszüntették.


A nő enyhítésért, a férfi felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett, így a határozat nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!