Kék hírek

2012.06.29. 15:24

77 miskolci üggyel kapcsolatban tett feljelentést az MSZP

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon tett büntetőfeljelentést a miskolci fideszes városvezetés tevékenységével kapcsolatos hetvenhét ügyben ismeretlen tettes ellen Simon Gábor, az MSZP országgyűlési képviselője.

MTI

A politikus, aki csütörtökön jelentette be, hogy feljelentést tesznek, a kapitányság épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta: elfogultság miatt nem Miskolcon tették meg a feljelentést, illetve azért, mert más korábbi miskolci ügyekben is a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz.

Hozzátette: az ügyek közül több mint ötven esetben hűtlen kezelés gyanújával tették meg a feljelentést.

Az MSZP miskolci elnöke az MTI érdeklődésére kifejtette: elsősorban tanácsadói szerződéseket tartanak gyanúsnak, de a 38 milliárdos villamosprojekt során is tapasztaltak szabálytalanságokat.

Véleményük szerint több olyan tanácsadói, marketing- és könyvvizsgálói szerződést is megkötött a miskolci városvezetés, amelyekre vagy nem volt szüksége a városnak, vagy nem abban a formában kellett volna elkészíteni, ahogy tették. Sok szerződés a városvezetéshez közel álló vállalkozásokat hozta kedvező helyzetbe - mondta.

A miskolci szocialisták összesen 116 ügyre lettek figyelmesek 2010 októbere óta, ebből 77 volt olyan, amelyek esetében szerintük bűncselekmény gyanúja merül fel.

A szocialista politikus csütörtöki sajtótájékoztatójára reagálva Kriza Ákos, Miskolc fideszes polgármestere a Hír TV Rájátszás című műsorában azt mondta, "egy szó sem igaz abból", amit az MSZP állít, minden vád "lebegtetett", és nem tartalmaz konkrétumokat. Mint mondta, 2010-ben megdöbbentek azon, hogy a város milyen gazdasági helyzetben van, 74 ügyben később feljelentést is tettek, de ezek még nem kerültek vádemelési szakaszba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!