Kék hírek

2008.01.06. 12:42

A jeges Tiszába veszett egy szomáliai határsértő

Beszakadt a jég ezután eltűnt a Tiszában egy szomáliai férfi vasárnap hajnalban Tiszakerecseny közelében. A fiatalember három társával Ukrajna felől illegálisan érkezett az országba.

A többi határsértőt a barabási határrendészeti kirendeltség járőrei elfogták -tájékoztatta a Független Hírügynökséget Dókáné Jásza Judit a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az elfogott határsértők a járőröknek elmondták, hogy négyen indultak neki a határnak, ahová embercsempészek segítségével jutottak. A határ átlépése után magukra maradtak és több órát gyalogoltak, amikor elérték a Tiszát. Itt a szerencsétlenül járt társuk át akart kelni a jeges folyón, társai hiába próbálták visszatartani. Körülbelül öt métert sikerült megtennie, amikor hirtelen elmerült, majd segítségért kiabálva próbált kiúszni a partra, de elsodorta a víz.

Társai ezt követően elindultak visszafelé, és Tiszakerecseny községbe érve egy helyi lakostól kértek segítséget, aki értesítette a járőröket. Az életben maradt határsértők segítségével megpróbálták felkutatni a szerencsétlenség helyszínét, de a sötétség és a sűrű hóesés megnehezítette a keresést az ártéri erdőben, így az nem vezetett eredményre.

A reggel azonban már sikerült megtalálni a tragédia helyszínét, de a katasztrófavédelem és a speciális mentők sem találták meg a folyóba veszett szomáliai férfit.

Címkék#baleset

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!