Kék hírek

2008.03.11. 17:17

A legfőbb ügyész is a fémtolvajok elleni törvényre vár

A társadalom megfelelő eszközökkel rendelkezik a jog-, és igazságszolgáltatás biztosításához, valamint a közbiztonság fenntartásához - jelentette ki Kovács Tamás legfőbb ügyész kedden, Balassagyarmaton. Ugyanakkor például a színesfémlopások megakadályozására konkrét törvényt kell végre hozni - tette hozzá.

Kovács Tamás a Nógrád Megyei Ügyészségen tett látogatásán a Független Hírügynökségnek kifejtette: az új büntető törvénykönyv olyan eszközrendszert hozott létre, amelyek alkalmasak a bűn elleni fellépésre. Módot adnak az elterelésre, a távoltartásra, s az egyszerűsített eljárásokra, így az ügyészség a problémás esetekre nagyobb figyelmet tud fordítani.

A legfőbb ügyész szerint viszont az olyan problémáknak, mint például a színesfémlopásoknak a megakadályozására konkrét törvényt kell végre hozni. Az ügyészség ugyanis jelenleg csak abban az esetben tud a köztéri szobrok létét és a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztető tolvajok ellen eredményesen fellépni, ha tettenérés történik.

Kovács Tamás közölte: az ide vonatkozó törvényjavaslat kidolgozásához már hónapokkal ezelőtt megküldték az álláspontjukat a szaktárcának. Ám hogy mikor tárgyalhatja azt az országgyűlés, arról a legfőbb ügyész nem tudott nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!