Kék hírek

2010.08.20. 08:00

Drogozhatott a Tescóban lövöldöző férfi

A TV2 információi szerint drogozott az a férfi, aki csütörtökön a Váci úti Tescóban lövöldözött. A rendőrség viszont nem erősítette meg ezt az értesülést.

Delmagyar.hu

A TV2 hírműsora, a Tények úgy tudja: a két férfi csokit lopott az áruházban, ezért kísérték be őket a biztonsági őrök egy külön szobába.

Korábban írtuk

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteki közleménye szerint B. G.-t őrizetbe vették, és az életvédelmi osztály kezdeményezte előzetes letartóztatását az ügyészségnél. Társát, a 23 éves D. N.-t bűnsegédként vették őrizetbe.

A rendőrség felidézte: csütörtök este fél nyolc körül az egyik XIII. kerületi hipermarketben két tolvajt értek tetten az ott dolgozó biztonsági őrök. A férfiakat hátrakísérték az épület biztonsági irodájába, ahol egyikük elővette lőfegyverét, melyből több lövést adott le az őrökre.

A lövöldözésben az egyik biztonsági őrt a karján, társát a hasán érte lövés. A támadót végül a biztonsági őrök állampolgári segítséggel fékezték meg és fegyverezték le az áruház területén - olvasható a közleményben.

A két őrt lőtt sérüléssel szállították kórházba a mentőszolgálat munkatársai.

Jobban van a két biztonsági őr

Jobban van az a két biztonsági őr, akiket csütörtök este lőttek meg a XIII. kerületben a Váci úti Tesco áruházban - közölte a cég kommunikációs igazgatója pénteken.

Iglódi-Csató Judit tájékoztatása szerint a sebesült férfiak felépülése még hosszú heteket, hónapokat vesz igénybe.

Felidézte: csütörtök este nyolc óra után két, bolti tolvajlás gyanúja miatt ellenőrzésre bekísért vásárló dulakodásba kezdett a Tesco biztonsági őreivel, és egyikük fegyvert rántva két munkatársat megsebesített.

A szóvivő jelezte: a vállalat vezetői a családtagokon keresztül elismerésüket fejezték ki a bátor biztonsági őröknek. "Munkatársaink a helyszínen hihetetlen bátorságról tettek tanúbizonyságot, saját testi épségüket veszélyeztetve végezték feladatukat, amiért hálásak vagyunk és büszkék vagyunk rájuk! Elismerésük természetesen nem marad el" - idézte a a cég az MTI-hez eljuttatott közleménye Per Bank-et, a Tesco vezérigazgatóját, aki - mint írták - személyesen is felkeresi majd a sérülteket.

Fotó: MTI

Fotó: MTIA Tesco biztosította az érintetteket arról, hogy felépülésük idejére is gondoskodik róluk és a betegellátástól függetlenül teljes munkabérüket is megkapják - olvasható a közleményben. Az áruház munkatársainak a Tesco haladéktalanul professzionális segítséget biztosít ahhoz, hogy ezt a megdöbbentő esetet a lehető leghamarabb fel tudják dolgozni.

A dokumentum szerint a cég megköszönte a rendőrség gyors és hatékony fellépését is.

Fotó: MTI

Fotó: MTI
Korábban írtuk:

Lövöldözésbe torkollott egy biztonsági ellenőrzés csütörtök este a Váci úti Tescóban, Budapesten. A lövöldöző férfit és a társát a helyszínen elfogták
Az egyik biztonsági őrt hason, a másikat karon lőtte az elkövető - közölte Papp Judit, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Fotó: MTI

Fotó: MTI
Papp Judit elmondta, az elsődleges információk szerint nem sokkal este nyolc óra előtt két férfi érkezett a hipermarketbe, ahol vásároltak és ettek. Valamilyen okból kifolyólag a biztonsági őrök a két férfit bekísérték egy elkülönített szobába, ahol arra kérték őket, hogy pakolják ki a zsebeiket. Ezt követően az egyik férfi lövéseket adott le az őrökre. A dulakodásban még egy biztonsági őr megsérült. A hason lőtt őr súlyos sérüléseket szenvedett. A két férfit a helyszínen elfogták a rendőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!