Kék hírek

2009.04.23. 14:01

Egy évet kapott a zászlórúddal verekedő tüntető

Egy év börtönt kapott három évre felfüggesztve csütörtökön gyorsított eljárásban a Pesti Központi Kerületi Bíróságon az a fiatalasszonyt, aki április 14-én a Vértanúk terén zászlórúdjával fejbe ütött egy rendőrt.

A gyermekét egyedül nevelő, 33 éves, alkalmi munkákból élő fiatalasszony barátnőjével ittasan bámészkodva keveredett április 14-én a Vértanúk terén este tüntető tömegbe. Mint a tárgyaláson elmondta, maga sem tudja, miért, odalépett a kordon mögött álló rendőrsorfalhoz és megkérdezte az egyik rendőrt: "megüsselek?", majd egy kölcsönkapott zászló rúdjával a rendőr törzszászlós sisakjára koppintott.

Mint a tanúként meghallgatott rendőrök is elmondták, sem sérülés, sem anyagi kár nem keletkezett. A bíróság hivatalos személy elleni erőszakért a korábban már bagatell lopásokért büntetett nőt 1 év, 3 évre felfüggesztett börtönre ítélte, és kötelezte 3600 forint bűnügyi költség megfizetésére.

Az ítélet jogerős, mert azt az ügyész, a védő és a vádlott tudomásul vette.

Címkék#rendőrség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!