Kék hírek

2019.01.28. 12:14

Egy tragédia emlékezete - 33 éve robbant fel a Challenger űrsikló - Fotók, Videó

1986-ban ezen a napon történt az amerikai űrsiklóprogram egyik legnagyobb katasztrófája. Mindössze 73 másodperccel a fellövés után a levegőben robbant fel a Challenger.

Munkatársunktól

Óriási trauma volt ez az amerikaiaknak, ugyanis aki nem a helyszínen, az élőben nézte otthonról a tévében. A küldetésben nemcsak az űrhajósok vesztették életüket, hanem egy civil, Christa McAuliffe is.

 

Kép: National Geographic

Kép: National Geographic


Korábban sajnos nem volt miből tanulni


A katasztrófa előtt több űrbaleset is történt, de az mind az oroszoknál történt. Előszört a Szojuz-1 pusztult el Vlagyimir Komarovval, amikor az ejtőernyő-rendszer hibája miatt a kabin a földbe csapódott.

 

Vlagyimir Komarov. kép: sen.com

Vlagyimir Komarov. kép: sen.com


Ezután a Szojuz-11 három űrhajósának halála volt a következő tragédia, szintén leszálláskor, amikor is egy szelep hibája miatt elszökött a levegő: Volkov, Pacajev és Dobrovolszkij már nem élt, amikor földet ért velük a kabin. - írja az iho.hu.

 

A szerencsétlenül járt Szojuz-11 személyzete: Dobrovolszkij, Volkov, és Pacajev. (Szovjet emlékbélyeg, 1971.) Kép: Wikipédia

A szerencsétlenül járt Szojuz–11 személyzete: Dobrovolszkij, Volkov, és Pacajev. (Szovjet emlékbélyeg, 1971.) Kép: Wikipédia


Mindezekből okulni viszont nem lehetett, mivel a pontos eseményekről és körülményekről mélyen hallgattak. Csak akkor tudhatta meg a világ, valójában mi történt, amikor a dokumentumok nyilvánossá váltak, és a tanúk és a hozzátartozók elmondhatták, mit láttak, vagy éltek át.


Az amerikaiaknál, ahol minden esetet rendkívüli alapossággal dokumentáltak, odáig csak egy baleset történt, az is a Földön. A három űrhajós, Grissom, White és Chaffee, akiket az Apollo - 1 űrrepülőre jelöltek ki, bennégtek a kabinban gyakorlat közben.

 

Balról jobbra: Edward H. White II, Virgil I.

Balról jobbra: Edward H. White II, Virgil I. "Gus" Grissom, és Roger B. Chaffee. Kép: www.space.com


Az Apollo 13 útja a Hold és Föld között csak azért nem végződött tragédiával, mert az űrhajósok rendkívül felkészültek voltak, a lélekjelenlétük és szaktudásuk megmentette őket.

Az Apollo 13 személyzete. Balról jobbra:James A. Lovell Jr., John L. Swigert Jr., Fred W. Haise Jr. Kép: NASA

Az Apollo 13 személyzete. Balról jobbra:James A. Lovell Jr., John L. Swigert Jr., Fred W. Haise Jr. Kép: NASA


Ez a kevés esemény viszont nem biztosított elég tapasztalatot ahhoz, hogy felkészüljenek egy apró hibára, ami egy küldetésnek és emberi életeknek vetett véget.

Hat napot csúszott a felszállás

A küldetés az STS–51–L jelet viselte, amit eredetileg 1986. január 22-én indítottak volna, majd a kilövést módosították először január 23-ra, 24-re, majd a Szenegálban található vészhelyzeti leszállópályára jósolt ítéletidő miatt újabb nappal eltolták a startot.

 

kép: WBUR

Hat napot csúszott a felszállás. Kép: WBUR


A vészhelyzeti leszállópályát ezután Casablancába helyezték át, egy tartalék pályára, ott viszont nem voltak felszerelve éjszakai leszálláshoz szükséges fények, így reggeli időpontra tették az indulást. Ezután a floridai idő miatt napolták el a felszállást, majd az űrrepülő ajtaját sem tudták lezárni, ez újabb nap csúszást okozott. Január 28-án az erős oldalszél miatt további két órát kellett várni a startra, mivel a visszaszámlálás megakadt a szél miatt. Mindezek után a külső üzemanyagtartályon az egyik tűzérzékelő meghibásodott, amit gyorsan kijavítottak.

 



Az indítás végül 1986. január 28-án, floridai idő szerint 11:38-kor történt. A felszállást követő 73. másodpercben viszont az űrsikló felrobbant a levegőben. Az ok egyszerű volt, ugyanis a boosterekhez használt tömítőgyűrűk nem bírták a hideget. Aznap Floridában fagyott.

 

Aznap szokatlan hideg volt Floridában. kép: iho.hu

Aznap szokatlan hideg volt Floridában. kép: iho.hu

 


Elbizakodottság okozta a tragédiát?


A cég, mely a tömítőgyűrűket gyártotta a gyorsítórakétákhoz, jelezte, hogy nem bírja a tömítés a hideget. Az iho.hu cikke szerint rossz döntések sorozata és a technikai elbizakodottság miatt történt tragédia.

 

A gyrsítórakétánál a felszállás pillanatában lehetett látnia  fekete füstöt.

A gyorsítórakétánál a felszállás pillanatában lehetett látnia fekete füstöt.


Az űrrepülést egyre kisebb kockázatnak vélték, mivel ez már a 25. űrrepülés lett volna, a Challengernek pedig a tizedik útja.

 

Fotó: NASA

Fotó: NASA


A küldetés parancsnoka: Francis Scobee volt, az űrsikló pilótája: Michael Smith volt, a kutató űrhajósok: Judy Resnik, Ellison Onizuka és Ronald McNair voltak, a raktérben lévő műholdért felelős Gregory Jarvis volt, és volt velük egy civil, a tanárnő Christa McAuliffe. A 24.hu arról írt, hogy egy különleges tanórát kellett volna tartania az űrből, élő adásban, ezért a televíziót rengeteg gyerek is nézte a tragédia pillanatában.

 

Azt a feladatot kapta, hogy mint pedagógus tartson néhány tanórát, amit a tévé közvetített volna. Az egyik téma az űrsikló belsejének megmutatása lett volna.

Azt a feladatot kapta, hogy mint pedagógus tartson néhány tanórát, amit a tévé közvetített volna. Az egyik téma az űrsikló belsejének megmutatása lett volna.


Az eset kollektív traumát okozott az amerikaiaknak, akik élőben nézték végig az egészet.

 


 

A legénység még életben lehetett a robbanás után


Az első elméletek szerint azonnal meghalhattak a robbanás következtében.A visszatérő egység ugyan több részre szakadt, de a kabin egyben maradt, és az óceánba csapódott. A feltételezés szerint a hirtelen nyomáskülönbség miatt elveszthette a személyzet az eszméletét, így senki nem volt ébren a zuhanás és becsapódás ideje alatt. A vízben megtalálták a roncsot, de a legénység halálának okait mind a mai napig homály fedi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!