Kék hírek

2009.06.28. 20:57

Étlen-szomjan dolgoztattak hajléktalanokat Kaposváron

Rabszolgaként dolgoztatott, éheztetett, aztán fizetés nélkül elküldött egy hajléktalan férfit egy kaposvári vállalkozó. Somogyban nem először fordult elő ilyen eset.

Nemrég egy félholtra vert férfit találtak meg, aki korábban föl akarta jelenteni munkaadóját háromévnyi rabszolgamunka után. A rendőrség legtöbbször nem tud az ilyen esetekről, mert a hajléktalanokat megfélemlítik.

A hajléktalan férfi hetekig dolgozott anélkül, hogy fizetést, ételt és italt kapott volna. Társai is így jártak; ha már nem bírták étlen-szomjan, máshol is munkát kerestek. Muszáj volt a munka mellett napszámot vállalni, mert sokszor két-három napon keresztül nem kaptak ételt - mondják. A vállalkozó ennek ellenére sem ételt nem hozott, sem pénzt nem adott.

A hajléktalant össze is verték, mert fel akarta jelenteni munkaadóját, amiért három és fél évig rabszolgaként dolgoztatta. A kaposvári Hajléktalan Gondozási Központ vezetője már találkozott hasonló esetekkel. Vannak olyanok, akiket a nyakuknál fogva aláztak meg azzal, hogy részfeladatokat ellásson, és olyan is van, aki elfelejtett már beszélni, mert hónapok óta csak birkák és disznók között él - mondta Gulyás János, a Hajléktalan Gondozási Központ vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!