Kék hírek

2012.08.19. 16:52

Farakásnak álcázták a szeszüzemet Baján

Farakásnak álcázott szeszüzemet lepleztek le a pénzügyőrök a napokban Baján; a helyszínen majdnem ezer liter jogosulatlanul előállított vegyes pálinkát foglaltak le – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtófelelőse vasárnap az MTI-t.

[namelink name="Némedi Varga Éva"] elmondta: a pénzügyőrök egy Baján működő cég telephelyének jövedéki ellenőrzését végezték a napokban. Ennek során a raktár töltőhelyiségéből, valamint a pince fölötti, farakásnak álcázott fészerből különböző méretű kannákban 960 liter vegyes pálinka került elő. A további vizsgálat során a fészer alatt található pincehelyiségben egy az ellenőrzéskor is üzemelő desztilláló berendezést találtak, amelyre nem volt engedélye a tulajdonosnak.

A pénzügyőrök a több száz liter, 1,5 millió forint értékű, jogosulatlanul előállított alkoholterméket, valamint az engedély nélkül üzemelő berendezést lefoglalták. A tulajdonos ellen a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás bűntett, továbbá jövedékkel való visszaélés elősegítése vétség gyanúja miatt eljárás indítottak - közölte az őrnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!