Kék hírek

2013.06.21. 13:17

Fejbe lőtte kislányát: vádat emeltek az abonyi férfi ellen

Vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki tavaly augusztusban abonyi házukban fejbe lőtte kislányát, majd öngyilkosságot kísérelt meg.

Vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki tavaly augusztusban abonyi házukban fejbe lőtte kislányát, majd öngyilkosságot kísérelt meg - közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-vel.

Gyugyi Csilla a bűncselekmény előzményeiről elmondta: a feleségével és közös gyermekükkel Abonyban élő férfi házassága fokozatosan kihűlt, felesége el akart válni tőle, de a vádlott ezt nehezményezte. Elhatározta, úgy áll bosszút a válást kezdeményező feleségén, hogy közös gyermeküket megöli, majd magával is végez.

Ehhez otthonában átalakított egy riasztópisztolyt, alkalmassá tette azt éleslőszer befogadására is, majd tavaly augusztus 27-én a hajnali órákban a hálószobában vele alvó gyereket kétszer fejbe lőtte. Ezután a fegyvert újratöltötte és a saját fejére célzott. A gyerek a helyszínen életét vesztette, a férfi életét megmentették.

Az előre kitervelten, aljas indokból, 14. életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel, illetve lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel vádolt apa olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy egy ideig még az is kérdéses volt: életben marad-e, és ha igen, akkor érdemben ki tudják-e hallgatni, valamint részt tud-e venni a büntetőeljárásában.

Februárban a megyei főügyészség akkori szóvivője, Kállai Gábor elmondta, hogy a súlyos koponyasérüléseket szenvedő 43 éves férfira és halott kislányára az éjszakai műszakból hazatérő anya talált rá, ő értesítette a mentőket. A bíróság szeptember 28-án a baleseti intézet kórtermében rendelte el az apa előzetes letartóztatását, miután az orvosok felébresztették a mesterséges altatásból, és kihallgathatóvá vált. Később szállították át a tököli rabkórházba, ahol jelenleg is ápolják.

Bár a férfi részletes beismerő vallomást tett (abban szerelemféltésre hivatkozott), fizikai és szellemi képességeinek vizsgálatára szakértőt rendeltek ki, hogy eldönthessék: agyi sérülései, illetve állapotának esetleges újbóli romlása miatt részt tud-e venni az ellene folyó eljárásban - mondta annak idején Kállai Gábor.

Az időközben elvégzett szakértői vizsgálat szerint a vádlott beszámítható, bár nem tudni, meddig kell még a tököli rabkórházban maradnia. Mivel előzetes letartóztatásának ideje június 28-án lejárna, a Pest Megyei Főügyészség a vádemeléssel egyidejűleg indítványozta a kényszerintézkedés fenntartását - közölte Gyugyi Csilla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!