Kék hírek

2009.12.14. 12:52

Felkészült a katasztrófavédelem a havazásra

Felkészülten várja a katasztrófavédelem és a fővárosi közterület-fenntartó a meteorológusok által e hétre előre jelzett, nagyobb mennyiségű havat. Az Útinform hétfő délelőtti tájékoztatása szerint Pest megye északi részén és Komárom-Esztergom megyében szállingózik a hó, egyes helyeken az útburkolat havas, a Bakonyban néhol jeges útszakasz is előfordul.

MTI

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfő délelőttig nem kapott több bejelentést az átlagosnál - közölte Szentes György szóvivő az MTI-vel. Hozzátette, hogy az ősz végén minden egységet felkészítettek.

Horti Zsófia, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy november 15-én felkészítették járműveiket a téli munkákra, több mint száz gép van készültségben. Hangsúlyozta: a lakosság együttműködése is fontos, a nyári gumikat a járműveken télire kell cserélni, a járdaszakaszokat pedig havazás esetén az ingatlan tulajdonosának vagy kezelőjének kell letakarítania.

Az Útinform tájékoztatása szerint jelenleg Pest megye északi részén és Komárom-Esztergom megyében szállingózik a hó. A főúthálózat hómentes, de a tisztító és fagyásgátló anyagok miatt Esztergom környékén nedves, síkos szakaszokra kell számítani. A mellékutakon Fertőszentmiklós környékén havas, Csorna és Sárvár térségében letaposott havas a burkolat, a Bakonyban néhol jeges útszakasz is előfordul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint hétfőn hószállingózás fordulhat elő, majd délután délnyugaton, nyugaton havazás kezdődik. Kedden eleinte főként délen, majd késő délutántól már másutt is valószínű havazás. Jelentős mennyiségű csapadék az ország területének 40 százalékán várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!