Kék hírek

2009.05.22. 16:23

Gumicsónakban próbáltak cigarettát csempészni

A Tiszán leúsztatva, egy gumicsónakban próbáltak meg cigarettát csempészni az országba csütörtök délután, Szabolcs- Szatmár- Bereg megyében- tájékozatott pénteki közleményében Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség szóvivője.

A lefoglalt áru értéke több, mint 25 millió forint. Nem ez az első eset, hogy a vízen próbálnak meg csempészárut juttatni az országba, de viszonylag új módszernek számít.

A vámosok csütörtök délután, a Tivadar térségben bukkantak rá a vízen úszó cigaretta szállítmányra. A csempészek az árut a zöldhatáron akarták az országba juttatni, ezért egy gumicsónakba rejtve leúsztatták a Tiszán. A vámosok összesen 46 ezer doboz cigarettát foglaltak le, amelynek az értéke több, mint 25 millió forint. Egy férfit - aki figyelőként működött közre az áru szállításának biztosításában- előállítottak. Az ügyben jövedéki orgazdaság bűntett elkövetése miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen.

Sipos Jenő a Független Hírügynökségnek elmondta: nem ez az első eset, hogy a vízen próbálnak meg csempészárut juttatni az országba, azonban ez még viszonylag új módszernek számít. Korábban is foglaltak már le csónakokba, ladikokba rejtett szállítmányt, de ez volt az első eset, hogy gumicsónakban bukkantak csempészárura. Hozzátette: mivel egyre többen választják a közutak helyett ezt a fajta csempészési módot, járőrhajók ellenőrzik a vizeket.

Címkék#csempészet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!