Kék hírek

2019.08.28. 09:25

Gyilkos vadász Nyíregyházán - Végignézte a 17 éves fiú, amint agyonlövik apját és nagyapját

Előbb vélt vetélytársát, majd annak édesapját végezte ki hidegvérrel H. Miklós, aztán a borzalmas jelenetet végignéző fiúra emelte fegyverét. Végül az ő életét megkímélte, akárcsak a történteket mobiljával rögzítő szomszédét.

Még fel sem ocsúdott a közvélemény a múlt heti rózsadombi féltékenységi drámából – egy férfi a feleségét, 4 éves kisfiát ölte meg, majd magával is végzett –, a zöld szemű szörny hétfőn Nyíregyházán is elszabadult. A szemtanúk szerint H. Miklós úgy cserkészte be áldozatait, mint a vadat. - írja a BorsOnline.

Többször fenyegette


H. Miklós a fejébe vette, hogy barátnője összeszűrte a levet egy panziótulajdonossal, N. Jánossal. Pedig a két fél rokonsága és a BorsOnline által megkérdezett ismerősök szerint mindebből semmi sem volt igaz. Munkából ismerték egymást, de szoros kapcsolat nem alakult ki közöttük.

 

A 17 éves Martin szörnyű teherrel fogja leélni az életét: édesapja és nagyapja halálát is látnia kellett, a gyilkos rá is fegyvert fogott. Fotó: BorsOnline

A 17 éves Martin szörnyű teherrel fogja leélni az életét: édesapja és nagyapja halálát is látnia kellett, a gyilkos rá is fegyvert fogott. Fotó: BorsOnline


H. Miklós vadászként engedéllyel tartott magánál fegyvert, hétfőn a távcsöves puskájával jelent meg János házánál. A panziós hiába bizonygatta ártatlanságát, Miklós hidegvérrel agyonlőtte, majd végzett a fia segítségére siető idősebb N. Jánossal is. – Miki többször fenyegette Jánost, hogy hagyja békén a barátnőjét. Az hiába mondta, hogy téved, nem hitte el. De hogy ez idáig fajuljon, azt senki nem gondolta volna. Két fiatalt tett árvává ez az ember. És a legszörnyűbb, hogy János fiának, Martinnak végig kellett néznie az apja és a nagyapja meggyilkolását – mondták a Borsnak az utcabeliek.

Hátba lőtte a menekülőt


Ifjabbik N. János az udvaron az autójával foglalatoskodott, amikor Miklós a portára rontott. A részletekről idősebb N. János bátyja beszélt a Borsnak. A házra szerelt kamerák a vérfürdő minden részletét felvették.


– Az első lövés nem találta el Janit, még fel tudott rohanni a panzió lépcsőjén. Menekülés közben lőtte hátba, szabályszerű kivégzés volt – mondta színtelen hangon a gyászoló N. Bálint. A lö­vésekre szaladt ki János 17 éves fia, Martin. Farkasszemet néztek, majd a férfi ráemelte a fegyvert, de végül nem lőtte le. A fiú ekkor egyenesen a szemben lakó nagypapájához rohant segítségért. H. Miklós közben a szomszédra is ráemelte a puskát, ugyanis az a mobiljával felvette a történteket. Végül azonban H. Miklós a szomszédnak is megkegyelmezett, lövés helyett inkább menekülőre fogta.


– Martin azt kiabálta, hogy papi, papi, apát meglőtték. János azonnal kiszaladt, egyenesen a vesztébe, ugyanis a gyilkost az utcán érte utol. János őrjöngve ordított a férfira, azt kiabálta, ha a fiamat megölted, velem is végezz. Miklós habozás nélkül lőtt, majd elmenekült – mondta megtörten N. Bálint.

Szájába vette a csövet


Miután H. Miklós két holttestet hagyott maga után, egy közeli kukoricáshoz hajtott, ahol végezni akart magával. A BorsOnline információi szerint az utcabeliek leírták a kocsija rendszámát, és átadták a rendőröknek. Ez alapján a helyi körzeti megbízott – aki szintén vadászik, és együtt tette le a vadászvizsgát H. Miklóssal –, felismerte a férfi kocsiját. A körzeti megbízott elképesztő lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot. Úgy tudjuk, hogy fegyverét hátrahagyva közelítette meg az autójában ücsörgő va­dászt, ő beszélte le az öngyilkosságról ismerősét, aki bár a szájába tette a fegyvere csövét, végül nem húzta meg a ravaszt. A zsaruk ezután letartóztatták H. Miklóst, aki beismerő vallomást tett.


A férfi rokonai nem értik, mi üthetett a férfiba, hiszen nyílt titok a településen, hogy ő kikacsingatott kapcsolatából, s féltékenysége tárgyán kívül is tartott barátnőt. Ifjabb N. János felesége és lánya nem sokkal a vérfürdő előtt távozott a házból, a helybéliek szerint belegondolni is rossz, mi történhetett volna velük, ha ők is otthon tartózkodnak.


További fotók az esetről EZEN a linken érhetőek el>>>

 

Borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!