Kék hírek

2010.02.01. 21:22

Három rendőrkapitányság élén lesz új vezető Budapesten

Három kerületben is új rendőrkapitány kinevezését tervezi Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya - közölte a BRFK hétfőn.

A VIII. kerület élére Plánk Róbertet, II. kerületi kapitánynak pedig Bucsek Gábort - aki jelenleg a Nemzeti Nyomozó Iroda Szervezett Bűnözés Elleni Főosztályának vezetője - neveznék ki. A jelöltek képviselő-testületi meghallgatása a héten megkezdődik - olvasható a police.hu-n publikált közleményben. Plánk Róbert jelenleg a VI. kerületi rendőrkapitányság vezetője, őt Bartus Zoltán, a Kelet-pesti bűnügyi régió vezetője váltaná, akit szintén meghallgatnak.

Január 20-án a budapesti rendőrfőkapitány javaslatára az országos rendőrfőkapitány indoklás nélkül visszavonta a II. kerületi és a VIII. kerületi rendőrkapitány vezetői megbízását; Hangyási Sándor és Práger Ferenc egyaránt nyugállományba helyezését kérte. Még ezen a napon a Budapesti Nyomozó Ügyészség házkutatást tartott a VIII. kerületi rendőrkapitányságon hivatali visszaélés gyanúja miatt, másnap pedig a II. kerületi rendőrkapitányságon sikkasztás gyanúja miatt.

Címkék#rendőrség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!