Horrortrélerek Csongrád megyében

2019.09.13. 17:37

Három sofőr, több tonnányi túlsúly a trélereken – bírságoltak a Csongrád megyei rendőrök

A Csongrád megyei rendőrök három külföldi sofőrrel szemben intézkedtek a napokban, mert túlsúlyos járművel közlekedtek, illetve megszegték a teherszállítási szabályokat.

Autó a tréleren szállított teherautó platóján az M5-ösön

Fotó: Fotó: Police.hu

Hetente több hírt is olvashatunk a magyar autópályákon elcsípett külföldi sofőrökről, akik valódi „horrortrélereket” csatolnak autójuk után. Nem ritka, hogy tonnánál is magasabb a túlsúly, és a rögzítés is veszélyes. A napokban Csongrád megyében is intézkedtek három sofőr ellen: utoljára szeptember 13-án reggel bírságoltak.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság M43-as Autópálya Alosztályának járőrei szeptember 10-én napközben egy bolgár honosságú autószállító trélert ellenőriztek a sztráda Csanádpalota felé vezető oldalán, a Kéthalmi pihenőhelyen. Nem úszta meg a mérlegelést: a tengelysúly mérésnél megállapították, hogy a rakomány csaknem 900 kilogrammal haladta meg a megengedett legnagyobb össztömeget – írta a rendőrség honlapja.

Két nappal később ugyanitt állítottak meg egy bolgár járműszerelvényt. A mérlegelésnél kiderült, hogy a tréler össztömege több mint másfél tonnával meghaladja a jogszabályban megengedettet.

 

A rendőrök 2019. szeptember 13-án reggel egy bolgár honosságú kisbuszt ellenőriztek az M5-ös autópálya balástyai csomópontjánál. A jármű egy olyan kisteherautót szállított tréleren, amelynek platóján egy személyautó volt – ez már ránézésre sem tűnik túl biztonságosnak.

Az egyenruhások a járművezetőkkel szemben helyszíni bírságot szabtak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!