Hallgassa élőben!
Fotó: Shutterstock

Szokatlan veszély fenyegeti az autósokat a magyar utakon, kiadták a figyelmeztetést

A szokásosnál is óvatosabban kell vezetni.

Elkezdődött az őzek násza, az aktívabb állatok gyakrabban keresztezik a közutakat.

Az európai őz hazánk legnagyobb egyedszámú és legelterjedtebb nagyvadfaja. Párzása július második felétől augusztus közepéig tart. Ilyenkor az állatok aktívabbak, többet mozognak nappal is és gyakran keresztezik a közutakat – figyelmeztet a Magyar Közút az Origo cikke szerint.

Őznász idején a bakok kergetik a sutákat és más, konkurens bakokat, miközben jóval figyelmetlenebbek, mint az év más időszakában. A vadásztársaságokkal közösen arra kérik a közlekedőket, hogy ne csak a vadveszélyt jelző táblák után, hanem minden más útszakaszon is vezessenek a szokásosnál óvatosabban.

Hozzászólások

Romániában októbertől indul az oltáslottó
A sorshúzások megszervezését részletező, a gazdasági tárcával közösen kiadott miniszeri rendeletet hétfőn írta alá Cseke Attila megbízott egészségügyi miniszter.
Orbán Viktor: kérdések és válaszok (videó)
Videót osztott meg a miniszterelnök.
Lengyel kormányszóvivő: nem zárják be a Turów bányát
Negatív hatással lenne lengyelek millióinak energiabiztonságára, tágabb értelemben az egész Európai Uniót is veszélyeztetné.
Több mint negyven új fertőzött a megyében
Jótékonysági gálavacsorával köszönték meg a hétvégén Csongrádon azok munkáját, akik hozzájárulnak a koronavírus-járvány leküzdéséhez. Közben a megyében péntek óta 42 új koronavírussal-fertőzöttet regisztráltak.
440 millió forintból fejlődött Székkutas 2020 óta
Lakossági fórumot tartottak hétfőn délután Székkutason, ahol szó esett a vírushelyzetről és a megvalósult, illetve aktuális fejlesztésekről is.
Kislányt hozott világra Beatrix hercegnő, a brit uralkodó unokája
A gyermek 6 font és 2 uncia, vagyis 2780 gramm súllyal született.