vádemelés

2020.11.04. 08:43

Illegális határátlépők tolták az embercsempész autóját

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a román férfinak, aki a múlt hét pénteken 15 illegális határátlépő Ausztriába csempészésében állapodott meg.

delmagyar.hu

20200617 Szeged Ügyészség épülete a Stefánián. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

A megalapozott gyanú szerint a férfi múlt hét pénteken este 8 óra körül – az ezidáig ismeretlen megbízóival való megállapodás alapján – az előre megbeszélt fényjelzés használatát követően felvett Domaszék külterületén a gépkosijába 15, magát szír nemzetiségűnek valló személyt. A gépkocsiba beszálló utasok röviddel azt megelőzően embercsempészek segítségével, illegálisan lépték át a szerb-magyar államhatárt és az országba való belépéshez illetve bent tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek. Az illegális határátlépők a gyanúsított fényjelzéséig a mezőn bujkáltak. A gyanúsított a megállapodásnak megfelelően Ausztriába indult utasaival, de a gépkocsi a sárban elakadt, ezért 14 illegális határátlépő kiszállt, míg a 15. társukra véletlenül rácsukták a csomagtartó ajtaját. Miután a sárból a gépkocsit kitolták, észlelték a Készenléti Rendőrség feléjük tartó járőreit és elszaladtak, míg a gyanúsított a csomagtartóban ragadt személlyel megpróbált elhajtani.

A járőrök az illegális határátlépőket hőkamera segítségével elfogták és előállították, míg a gyanúsított által vezetett gépkocsit is sikerült rövid idő múlva feltartóztatni, a gyanúsítottat őrizetbe venni.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva 1 hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság végzése végleges – tudatta Kopasz Zsolt főügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!