Kék hírek

2009.04.23. 15:29

Juhász és Kolompár is ellátogat a bűncselekmény helyszínére

Tizenhárom órás helyszínelés után befejezték a nyomok rögzítését Tiszalökön, a meggyilkolt roma férfi házánál. A nyomozást hivatalosan is átvette a Nemzeti Nyomozó Iroda.

A településre érkezett Juhász Ferenc, az MSZP alelnöke a térség országgyűlési képviselője és Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke is, akik a család házában találkoztak a hozzátartozókkal.

A nyomozók befejezték a helyszínelést Tiszalökön, ahol szerdán késő este lelőttek egy roma származású férfit. A Nemzeti Nyomozó Iroda átvette az ügyet, a településen fokozott rendőri jelenlétet rendeltek el.

Korábban Lakatos István, a megyei cigány kisebbségi önkormányzat elnöke azt mondta: felháborító, hogy Magyarországon most már bárhol, bármikor rálőhetnek egy roma származású emberre. Ezt véleményét a gyilkosság helyszínén összegyűlt roma származású emberek is osztják.

A meggyilkolt 54 éves roma származású férfi felesége a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy férjét 10 óra előtt néhány perccel ébresztette, hogy indulnia kell dolgozni. Megitta a kávéját, és a ház előtt álló autója felé tartott, amikor a lövés érte. A lövedék mellkason találta: elvágódott, és azonnal meghalt - mondta a feleség, Kóka Jenőné. Hozzátette, hogy az egyik szomszéd látott egy fekete autót, amely a ház közelében megállt, majd lekapcsolt fényszórókkal várakozott. A járműből egy magas, nagydarab embert látott kiszállni.

A bűncselekmény helyszínén a megyei nyomozók mellett a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai is dogoztak, tanúkat hallgattak ki és adatokat gyűjtöttek. Az adatok és nyomok rögzítése csaknem 13 órán át zajlott, a kordonokat csütörtök délelőtt bontották le. Az NNI azt is vizsgálja, hogy ennek az esetnek van-e köze az elmúlt időkben történt romák elleni erőszakos bűncselekményeknek - mondta Bartha László szóvivő. Hozzátette, hogy egyelőre nem tudni, milyen fegyverből nyitott tüzet a támadó, fegyverszakértő tisztázza majd ezt a kérdést.

Úgy tudni, hogy a lövedék áthatolt az áldozat testén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!