Kék hírek

2012.02.21. 11:05

Kábítószer-terjesztőket fogtak el Miskolcon

Kábítószer-terjesztőket fogtak el Miskolcon, a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket - tájékoztatta a rendőrség kedden az MTI-t kedden.

MTI

A rendőrség a napokban két egymástól elkülönülő csoport működését derítette, illetve számolta fel: elfogtak egy 22 éves és egy 37 éves férfit, mert megalapozottan gyanúsíthatóak kábítószerrel visszaélés bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével - közölte [namelink name="Dobi Tamás"], a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A gyanú szerint az elkövetők és ismerőseik Miskolcon, főleg magánlakásokban árulták a kábítószert, illetve a bódító anyagokat, fiatalkorúaknak is. A büntetőeljárásban még további gyanúsítottak ellen indítottak eljárást, akikkel szemben szintén felmerült annak a gyanúja, hogy kábítószerrel, illetve úgynevezett biofűvel kereskedtek - tette hozzá.
Dobi Tamás emlékeztetett arra, hogy az elmúlt évben az országban elsőként a Miskolci Rendőrkapitányság kezdeményezte a polgármesteri hivatalnál egy emlék- és ajándéktárgyak kiskereskedelmével foglalkozó üzlet bezárását. A boltban ugyanis legális kábítószerként ismert - kábítószernek nem minősülő -, köztudottan bódító hatású anyagokhoz jutottak fiatalok, akiket életkoruk megállapítása nélkül, közvetlenül szolgáltak ki.

A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy ezt követően a dílerek magánlakásokban, illetve lépcsőházakban árulják, illetve árulták a bódító és kábító hatású anyagokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!