Kék hírek

2017.05.17. 11:48

Kilencvenezret nyúlt le egy férfitől a csaló, miközben börtönben ült

A tököli rab, nem tudni, hogyan jutott a telefonhoz, amiről felhívta a sértettet és rávette, hogy töltsön fel a megadott telefonszámokra általa meghatározott összegeket.

Csalás miatt vádat emelt a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség egy törökszentmiklósi férfi ellen, aki a börtönből mobiltelefonon csalt ki pénzt egy pécsi férfitől - tájékoztatta a vádhatóság szerdán az MTI-t.


A Baranya Megyei Főügyészség közleménye szerint a vádlott szabadságvesztését töltötte a tököli büntetés-végrehajtási intézetben, amikor 2016 nyarán "ismeretlen módon" hozzájutott egy mobiltelefonhoz.


Erről - magát az egyik telefonszolgáltató munkatársának kiadva - felhívta a pécsi sértettet, akivel azt közölte, hogy nyert 150 ezer forintot. Azt is mondta neki, hogy a nyereményhez csak úgy juthat hozzá, ha bizonyos "tranzakciós kódokra" meghatározott összegeket feltölt. Ezt a sértett elhitte, ezért a vádlott által megadott telefonszámokra összesen 90 ezer forintot feltöltött - írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!