Kék hírek

2013.06.26. 11:57

Kokainnal átitatott gyermekruhát találtak a reptéren

A csomag Argentínából érkezett egy magyarországi címzett részére. A drogteszt nyomán beigazolódott, hogy a gyermekruhák egy kilogramm folyékony kokaint tartalmaznak.

MTI

Folyékony kokainba áztatott gyermekruhákat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér postaforgalmában - tájékoztatta a NAV vám- és jövedéki szóvivője szerdán az MTI-t.

[namelink name="Suller György"] közlése szerint a csomag Argentínából érkezett egy magyarországi címzett részére. A drogteszt nyomán beigazolódott, hogy a gyermekruhák egy kilogramm folyékony kokaint tartalmaznak.

A küldeményt lefoglalták és ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek kábítószerrel való visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Az eset még június elején történt, azonban a rendőrségi nyomozás eredményessége érdekében most hozták nyilvánosságra - közölte a referens.

A szerdai Nemzetközi Kábítószer-ellenes Világnap kapcsán a szóvivő arról is beszámolt, hogy 2013 első negyedévében, 47 esetben 25 kilogrammnyi kábítószerre bukkantak a pénzügyőrök a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A drog általában kis csomagokban, egyenként kisebb mennyiségben, leleményesen elrejtve, jellemzően postaforgalomban érkezik a légikikötőbe.

Az elmúlt évben országosan 170 esetben összesen 1634 kilogramm különféle kábítószert - többnyire marihuánát foglaltak le a pénzügyőrök. Közúton, elsősorban a déli határszakaszon volt a legnagyobb a drogforgalom. A marihuánát többnyire duplafalú kamionban, üzemanyagtartályban próbálják elrejteni, amelyet a NAV pénzügyőrei a kamionröntgen, illetve kábítószerkereső kutyák segítségével derítenek fel - ismertette Suller György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!