Kék hírek

2009.02.08. 21:45

Körülbelül ezren emlékeztek a Veszprémi Arénában

Körülbelül ezer szurkoló vonult vasárnap este a Veszprémi Arénába, hogy közösen emlékezzenek Marian Cozma-ra, az MKB Veszprém meggyilkolt játékosára. Az emberek mécsesekkel és virágokkal érkeztek, hogy így fejezzék ki tiszteletüket a csapat beállós játékosa előtt.

Hárman mondtak beszédet a sportoló emlékére: Hunyadfalvy Ákos, az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának társadalmi elnöke, Veszprém polgármestere, Debreczenyi János és Mocsai Lajos, az MKB Veszprém vezető edzője.

Ez messze nem sport, ez messze nem Veszprém, a gyilkosokat minél előbb el kell kapni - mondta a város polgármestere. Azonban megkérte a szurkolókat, hogy higgadtan próbálják kezelni a történteket. Mocsai Lajos vezető edző szerint egy kivételes egyéniséget és egy kivételes sportolót vesztettek el. Hozzátette: az lesz a legnehezebb feladat, hogy holnap már a klasszis beállós nélkül kell nekilátniuk a munkának a csapat többi tagjával.

Mint ismeretes, az MKB Veszprém román beállósát, Marian Cozma-t egy szórakozóhelyen gyilkolták meg vasárnap hajnalban dulakodás közben. A csapat másik két játékosa is megsérült: Ivas Pesicet és Zarko Sesumot jelenleg is kórházban ápolják.

A megemlékezés 19 órakor kezdődött a Veszprémi Arénában, de egész nap érkeztek az emberek. Gyertyákat, mécseseket és virágokat hoztak a tragikus körülmények között meghalt sportoló emlékére, amelyeket fényképe elé helyeztek.

Az Arénában jelen volt Marian Cozma édesapja is, aki könnyek közt köszönte meg a szurkolóknak, hogy ennyire szerették a fiát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!