Kék hírek

2014.05.23. 18:01

Közel öt évet kapott a több milliót ellopó vagyonőr

A lopás férfi egy plázába, később egy éjszakai szórakozóhelyre ment, és a pénzből csaknem hárommillió forintot elköltött. Az ítélet nem jogerős.

MTI

Nem jogerősen négy év nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték pénteken azt a vagyonőrként dolgozó férfit, aki kedden 25 millió forintot tulajdonított el a rábízott pénzszállító autóból - közölte a Fővárosi Főügyészség az MTI-vel.

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség vádirata szerint kedden a férfi eltulajdonította a pénzszállító autóban elhelyezett pénztároló zsákokat a bennük lévő mintegy 25 millió forint készpénzzel. A vádlott emellett a kizárólag a munkaideje alatt hordható lőfegyverét is jogosulatlanul magával vitte.

A férfi egy plázába, később egy éjszakai szórakozóhelyre ment, és a pénzből csaknem hárommillió forintot elköltött. A rendőrök hajnalban elfogták, és lefoglalták a fennmaradó pénzösszeget. A kerületi ügyészség pénteken, gyorsított eljárásban bíróság elé állította a férfit.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette, valamint lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt négy év és nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a vádlottat, továbbá öt évre eltiltotta a személy- és vagyonőri foglalkozás gyakorlásától.

Az ítélet nem jogerős. A bíróság az ítélet kihirdetése után a vádlottal szemben - a másodfokú eljárás befejezéséig - lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!