Kék hírek

2009.10.28. 07:29

Lezárták a nyomozást a pedofil bébiszitter ügyében

Lezárult a nyomozás a nyáron pedofil bébiszitterként elhíresült K. László ügyében - írta szerdai számában a Népszabadság.

Baranyi József, az ügyben eljáró újpesti rendőrkapitányság vezetője megerősítette: már csak az igazságügyi elmeszakértő végleges szakvéleményére várnak és vádemelési javaslattal átadják az aktákat az ügyészségnek.

A rendőrkapitány nem kívánt részletekbe bocsátkozni arról, hogy a nyomozás adatai szerint hány gyermekkel fajtalankodott a 31 éves gyanúsított. Mint mondta, a nyomozás adatai alapján az ügyész dönt arról, mely esetekben találja a vádemeléshez elegendőnek a rendelkezésre álló bizonyítékokat. Baranyi József szerint az ügynek több sértettje is van, de közel sem annyi, mint ahány szülő a rendőrséghez fordult.

A férfi ellen, aki közösségi portálon hirdette magát, egy anya tett feljelentést, miután hároméves gyermeke szerint a férfi fajtalankodott vele. Néhány hét alatt mintegy félszáz szülő fordult a rendőrséghez, akiknek a gyermekére vigyázott a férfi. A legkisebb kilenc hónapos volt, a legidősebb hétéves.

A lap szerint a nyomozás során gyermekpszichológusok több esetben nem tudták megállapítani, hogy egy-egy gyermek áldozat-e vagy sem, de sok esetben élményszerűnek találták az inzultusról szóló beszámolójukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!