Kék hírek

2011.04.28. 20:49

Lopott csónakkal közlekedő orvhalászokat fogtak el

A Tisza halállományát az elmúlt hetekben folyamatosan dézsmáló, lopott csónakkal közlekedő orvhalászokat fogtak el a Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vízi rendőrei Tiszaburánál - közölte a rendőrség csütörtökön.

A Kiskörei Vízirendészeti Rendőrőrs munkatársai az egyik hajnali figyelőszolgálat közben két gyanús embert vettek észre, akik csónakból, varsák kihelyezésével fogtak halakat. A két férfi elszámoltatása során kiderült, hogy ehhez nem volt engedélyük - mondta el a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Pásztorné Kovács Ágnes tájékoztatása szerint nem sokkal később a rendőrök a tettesek harmadik társát is elfogták, aki a figyelő szerepét töltötte be. A gyanúsítottak előállítása után kiderült, hogy az elkövetők a tevékenységüket már-már üzletszerűen művelték, az elmúlt időszakban csaknem tíz hasonló jellegű lopást követtek el a Tiszán.

Az orvhalászok a hallopáshoz egy lopott csónakot használtak, amelyet a rendőrség lefoglalt, majd visszaadott a tulajdonosának.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Kiskörei Vízirendészeti Rendőrőrse több rendbeli lopás elkövetése miatt indított eljárást a három férfi ellen.

Címkék#rendőrség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!