Kék hírek

2009.03.25. 19:21

Marihuánaültetvény egy Pest megyei ház alagsorában

Isaszeg - Marihuánaültetvényre bukkantak a rendőrök a Pest megyei Isaszeg egyik házának alagsorában a napokban. Több napig figyelték az ingatlant, mielőtt lecsaptak. A kábítószerüggyel kapcsolatban két embert fogtak el.<br>

A rendőrök - egy állampolgári bejelentés után - napokig figyeltek egy félig kész családi házat Isaszeg határánál, az úgynevezett Öreghegyen. Az épület láthatóan lakatlan volt, mégis, egy közelben élő férfi minden nap megjelent ott: lement az alagsorba, majd onnan hosszabb-rövidebb idő után elment.

A péceli rendőrök a több napi figyelés után kérdőre vonták a férfit, mit csinál a háznál. A férfi először tagadta, hogy ott járt volna, később viszont megtalálták nála a kulcsokat. Azt is tagadta, hogy lenne mobiltelefonja, ám kiderült, hogy kettő is van a kabátjában. Ezután már önként adta oda a rendőröknek a garázs kapujának távirányítóját.

A rendőrök ezután átvizsgálták az épületet. A garázsban egy rejtett átjáróra bukkantak, ami egy 36 négyzetméteres, ablak nélküli helyiségbe vezetett. A hőszigetelt szobában, infra lámpákkal megvilágítva egy tucat cserepes növényre bukkantak. Ezek 40-50 centiméter magasak voltak, az előzetes szakvélemény szerint mind indiai kender. A cserepek mellett egy zsákban még további 9 tő, körülbelül 70 centiméteres növény is volt. A helyiségben egyébként találtak még a rendőrök ventillátorokat, időkapcsolós világítóberendezéseket és műtrágyát - olvasható a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai közleményében.

A férfit a rendőrök őrizetbe vették, a ház tulajdonosa ellen pedig elfogatóparancsot adtak ki. Végül kedden őt is elfogták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!