Kék hírek

2009.06.04. 13:18

Még egy magyar áldozat a lezuhant repülőgépen

Magyar nemzetiségű volt a harmadik szlovákiai utasa a hétfőn az Atlanti-óceánba zuhant Air France repülőgépnek - írja a pozsonyi Új Szó című napilap csütörtöki számában.

Független Hírügynökség

Az ipolyfödémesi (Ipelíské Úlíany) iletőségű 34 éves Gergely Arnold öt éve dolgozott írországban, az Aer Lingus légitársaság alkalmazottjaként.

Három évvel fiatalabb testvére, Gergely Viktor május 29-én, pénteken beszélt utoljára vele telefonon a pozsonyi lap internetes kiadása szerint. Elmondta, hogy jól érzi magát, és a hétfői járattal tér vissza Dublinba. Tervei szerint szerdán látogatott volna el Ipolyfödémesre.

A június elsejei híreket meghallva a családtagok előbb még azzal nyugtatgatták egymást, hogy a fiatalember biztos nincs a párizsi gépen. Később hívták a mobiltelefonján, de csak az üzenetrögzítő válaszolt, s ezt már rossz jelnek vélték.

Gergely Arnold két hetet töltött Brazíliában. Szenvedélye volt az utazás, már gyerekként arról álmodozott, hogy bejárja a világot - írta az Új Szó.

 

Az eltűnt gép nyomában - GALÉRIA


Fehér rózsák és mécsesek Szarvas Rita fényképe mellett a Pethő Intézetben

Emlékhelyet alakítottak ki a Pethő Intézetben Szarvas Rita, a repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt konduktor emlékére. A fiatal nő fényképe mellett fehér rózsák és mécsesek állnak, de hamarosan egy emlékkönyv is kerül ezek mellé, amelybe bárki beleírhatja gondolatait. Azt is tervezik, hogy a főiskola campusán emlékszobát alakítanak ki a kiváló szakember emlékére, sőt a Rektori Tanács azt javasolja, hogy a külföldön tevékenykedő magyar konduktorok szervezete, a családszerű együvétartozás jeleként, vegye fel Szarvas Rita nevét - mondta el Dr. Schaffhauser Franz a Pethő András Nevelőképző Főiskola rektora csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A rektor méltatta a tehetséges konduktor munkásságát. Dr. Schaffhauser Franz a tájékoztatón elmondta: Rita 2008. augusztus 27-e óta a Pethő Nevelőintézet nemzetközileg is elismert szakembere volt. Konduktor tanítóként tevékenykedett, négy idegen nyelven beszélt és mesterképzésen vett részt Nagy-Britanniában, Birmingham-ben, illetve a Pécsi Tudományegyetem végzős hallgatója volt. Idén jelentkezett az ELTE doktori képzésére, de sajnos a felvételi előkészítőre már nem juthatott el.

Szarvas Rita kétéves projekt keretében már többször járt Brazíliában. Szaktanácsadóként tevékenykedett egy ottani intézményben, ahol központi idegrendszeri sérüléssel született gyermekek fejlesztésén dolgoznak. A háromhónapos kiküldetés végeztével Rita hazafelé tartott a szerencsétlenül járt gépen. A Pethő Intézet szerződésben áll a brazil társintézettel, így 2-3 hónap múlva másik kollégát küldenek majd ki, de azt még nem tudni, ki vállalja Szarvas Rita után a feladatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!