Kék hírek

2008.01.29. 13:57

Megkezdődött a kisvárdai emberrablás tárgyalása

A vádlottak és a tanúk meghallgatásával kedden megkezdődött a kisvárdai emberrablás tárgyalása Nyíregyházán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon kedden. Az elsőrendű vádlott, egy rendőrzászlós a bíróságon csak részben ismerte el az ellene felhozott vádakat.

A rendőrség májusban összesen 8 férfit, köztük 3 rendőrt vett őrizetbe, mert a vád szerint elraboltak egy embert, akiért 300 ezer forint váltságdíjat követeltek. Az elrabolt férfi társai ugyanis átverték őket, amikor adózatlan cigarettával üzleteltek, és a rendőröknek olyan dobozokat adtak el, amelyekben csak papír volt. A vevők ekkor döntöttek úgy, hogy elfogják a szállítók egyik emberét, és a szabadságáért cserébe pénzt kérnek. A nyomozók az emberrablókra a pénz átadásakor csaptak le.

A rendőröket emberrablással vádolják, amiért akár nyolc év börtönbüntetést is kaphatnak.

Az ügy miatt egyébként átfogó belső vizsgálat is indult a kisvárdai kapitányságon, melyet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője rendelt el. Ez nem tárt fel olyan súlyú mulasztást, mely akár a kapitányság vezetőjének, akár helyettesének fegyelmi felelősségét felvetette volna, a megyei főkapitány mindkettőjüket megerősítette beosztásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!