Kék hírek

2007.11.20. 17:27

Menekülés közben karamboloztak a trükkös tolvajok

A rendőrök elől elhajtva ütköztek egy vétlen autóval, majd gyalog próbáltak tovább menekülni a trükkös tolvajok kedden délelőtt Újfehértón, a sofőrt és egyik társát elkapták, ketten még szökésben vannak.

Kedden délelőtt egy újfehértói házhoz riasztották a helyi rendőröket, mert a szomszédok egy autóból több gyanús férfit láttak bemenni egy idős házaspárhoz. Az idegenek, akik nevén szólították az ott lakó bácsit, azt mondták, hogy csatornázási munkákkal kapcsolatos felmérést végeznek. Míg egyikük elterelte a tulajdonos figyelmét, társai a házból 140.000 forintot és más értékeket tulajdonítottak el.

A helyszínre érkező járőrautó láttán a trükkösök beugrottak nagy teljesítményű autójukba és menekülni próbáltak. A 4-es főútra felhajtva azonban nem adtak elsőbbséget egy ott közeledő személyautónak és összeütköztek. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a vétlen autóban ketten szenvedtek könnyebb sérüléseket, az okozó kocsiból mind a négy személy gyalogosan próbált menekülni. Az újfehértói őrs járőre a vezetőt a helyszínen megbilincselte, az egyik utast a szemtanúk információi alapján a közelben fogták el, két társuknak viszont sikerült elmenekülni.

Az elfogott férfiakat előállították. Egyikük egy büntetett előéletű dunántúli lakos, a másiknál nem voltak iratok, személyazonosságnak tisztázása még folyik. Közben kiderült, hogy a meneküléshez használt kocsira egy ugyanolyan színű és típusú járműre kiadott autó rendszámtáblájának műanyag mását tették. A menekülő sofőrt ráadásul korábban jogerősen eltiltották a vezetéstől.

A kihallgatások, valamint a két szökésben lévő személy felkutatása folyamatban van. A rendőrség lopás, egyedi azonosító-jel meghamisítása, eltiltás hatálya alatti vezetés, közúti baleset okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt indított eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!