Kék hírek

2013.09.30. 07:45

Minimum 5 év börtön az emberéletet veszélyeztető fémtolvajoknak

Még az ősszel elfogadhatja a parlament az új fémtörvényhez kapcsolódó szigorú büntetőjogi szabályozást - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.

MTI

A lap hozzátette hozzátette, hogy a közüzemeket a terroristákhoz hasonlóan veszélyeztető tolvajok és orgazdák legalább ötéves börtönnel számolhatnak majd.

A lap [namelink name="Boldog István"] fideszes országgyűlési képviselőre hivatkozva azt írta: a legenyhébb büntetése öt év szabadságvesztés lehet annak a fémtolvajnak és orgazdának, aki bűncselekményeivel emberéleteket veszélyeztet. A politikus elmondta: a parlamentben két héttel ezelőtt elfogadott fémkereskedelmi törvényhez kapcsolódva készült el a büntető törvénykönyv módosítási javaslata.

A képviselő szerint ha a frakciója támogatja, még az ősszel teljessé válhat a fémek és színesfémek adásvételének szigorú szabályozása. Az eredeti elképzelésekhez hasonló tervezet készült, amely gyakorlatilag terroristákként kezeli a tömegkatasztrófa lehetőségét előidéző bűnözőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!