Kék hírek

2008.06.10. 16:14

Mór: megtagadta a fegyvereket eladó rendőr a tanúvallomást

Megtagadta a tanúvallomást a rendőr, akitől a móri fegyverek származtak. A hat évvel ezelőtti móri mészárlás még élő vádlottjának, W. Róbertnek a pere kedden tanúk meghallgatásával folytatódott a Fejér Megyei Bíróságon.

A fegyvereket eladó rendőrön kívül W. Róbert egyik barátját, és a gyilkosság napján a bankrablókat igazoltató két rendőrt hallgatták meg. A járőrök a bűncselekmény után gyorshajtás miatt megállították és meg is bírságolták a bankrablókat. A rendőrök csak azután értesültek a rablógyilkosságról, miután elengedték őket.

A bíróságon szintén tanúként hallgatták volna meg, de megtagadta a vallomást az a rendőr, aki a gyanú szerint fegyvereket adott el a móri ügyben vádolt férfi társának. A rendőrt egyébként nemrég a fegyver-ügylet miatt hét év fegyházbüntetésre ítélték, de fellebbezett az ítélet ellen. Másodfokú bírósági tárgyalása várhatóan az ősszel kezdődik.

Az első tárgyalás hétfőn volt. Ezen részben ismerte el a vádakat W. Róbert. Azt állította, hogy a rablásban részt vett, de nincs köze az emberéletek kioltásához. A nyomozás alatt egy kihallgatáson még azt mondta, hogy az egyik áldozat - a biztonsági őr - az ő lövésétől esett össze. A bíróságon már azt állította, nem ő, hanem a társa lőtte le az őrt.

Az Erste Bank móri fiókját 2002 májusában támadták meg fegyveresek. Nyolc embert megöltek, a pénzintézetből 7,3 millió forintot vittek el. A mészárlás miatt korábban már jogerősen elítélték Kaiser Edét, és vádat emeltek Hajdú László ellen is. A rendőrök azonban 2007 februárjában elfogtak két újabb férfit, akiket szintén meggyanúsítottak a bankrablással. N. László, aki a rablást kitervelte még tavaly nyáron a börtönben öngyilkos lett. A bankrablók közül így már csak W. Róbert él. Ellene április elején emelt vádat a Fővárosi Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!