Kék hírek

2009.10.16. 22:59

Motorról, géppisztollyal akarták megölni Esztergom polgármesterét

Esztergom polgármestere pénteken a város főterén tartott demonstráción arról beszélt, hogy motorról, géppisztollyal készültek merényletet elkövetni ellene. A rendőrség az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy az említett ügyben emberölés előkészülete miatt folyik eljárás.

MTI

Meggyes Tamás (Fidesz) polgármester az őt támogató, pártja által szervezett megmozduláson elmondta: augusztus végén keresték meg a rendőrségtől azzal, hogy információik szerint egy bizonyos csoport merénylet szervezésébe kezdett ellene, s motorról, Skorpió géppisztollyal lőnék le. "A motort megvásárolták, az útvonalat lejárták és megkezdték a fegyver beszerzését" - tette hozzá.

Állítása szerint a kompromittálására egy másik tervet készítettek: fegyvert vagy kábítószert készültek csempészni a házába. A cselekmények elkövetésével gyanúsítottak egyike korábban öt és fél évet ült fegyver és robbanószer beszerzéséért - azokat pesti maffialeszámolásokban használták fel -, a másik gyanúsított Németországban bujkál.

A polgármester kitért arra, hogy ebben az ügyben is felbukkan Misznéder János és Horváth Mihály neve, akiket házának és autójának a felgyújtásával is kapcsolatba hozott a rendőrség.

Véleménye szerint az őt támadó erők "az MSZP zsoldjában állnak". A következő fél évben mindenütt hasonló esetek várhatók "azoktól, akik 47-től ülnek a nyakunkon és a kezükben van mindaz, amit önöktől az elmúlt 70 évben elvettek" - mondta az őt támogató demonstráció mintegy ezer résztvevője előtt Meggyes Tamás.

A polgármesterrel elégedetlen lakosok is többször tüntettek már Esztergomban. A közelmúltban, Orbán Viktor látogatása idején háromszázan kérték a Fidesz elnökének segítségét "Viktor, segíts!" táblákkal Meggyes Tamás félreállítására.

Néhány hete az MDF, az MSZP, az SZDSZ és a helyi Polgári Fórum tüntetett a városháza előtt, mintegy százötven ember részvételével. Egyenlő megjelenési lehetőséget követeltek az önkormányzati lapban és televízióban, szót emeltek a város eladósítása, a volt jegyző eltávolítása, a Szent István Gimnázium tanárainak elbocsátása ellen, és követelték, hogy állítsák le a Búbánat-völgyi beruházást, amelynek során szerintük tavat építenek Meggyes Tamás háza elé közpénzből.

A város vezetője akkor azt mondta, hogy a Fidesz győzelme kétségtelen, ezért őt emberként próbálják támadni, azonban "a Fidesz és Meggyes Tamás nem két külön dolog".

A Meggyes Tamás által említett ügyben emberölés előkészülete miatt folyik eljárás a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályán - mondta az MTI érdeklődésére a főkapitányság sajtóreferense, Léber Gabriella, hozzátéve: a nyomozás sikere érdekében a rendőrség nem közöl további információkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!