Kék hírek

2009.02.06. 17:25

Nem került előzetesbe a két lebukott adóellenőr

Nem került előzetes letartóztatásba az a két APEH-revizor, akik ellen hivatali befolyással üzérkedés, illetve hivatalos személy által elkövetett vesztegetés miatt indítottak eljárást a rendőrök.<br>

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóviője elmondta: a bíróság nem látta szükségesnek, hogy a két revizor előzetes letartóztatásba kerüljön. Egyikük esetében lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el, a másik szabadlábon védekezhet. Hozzátette, hogy az ügyészség fellebbezett a bíróság döntése ellen, a másodfokú ítélet még megváltoztathatja az elsőfokút.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a nyomozók az APEH munkatársaival együttműködve buktatták le a két férfit. Egyikük augusztus óta már nem dolgozik a hivatalnál, társa azonban az adóhivatal operatív ellenőre volt a bűncselekmény elkövetésekor is. A vizsgálat már augusztus óta tart, az egyik vállalkozó akkor jelentette fel őket. Az ellenőrök azt állították, hogy az APEH ellenőrzés alá vonta a cégét, de kétmillió forintért cserébe eltussolják az ügyet.

A revizorokat kedden fogták el, egyikük lakásából olyan adatok kerültek elő, melyekhez az APEH adatbázisából, jogtalanul szereztek meg.

Címkék#adó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!