Kék hírek

2010.03.07. 17:55

Nem találtak bombát a Hungexpo területén

Befejezték a Hungexpo területének átvizsgálását a rendőrök vasárnap kora este, nem találtak robbanószerkezetet - mondta Sagyibó Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese.

Az Utazás kiállításnak is helyet adó Hungexpo területét délután fél három körül kezdték el kiüríteni, mert egy férfi telefonon azt közölte a rendőrséggel, hogy bomba fog ott robbanni. Ezt követően a rendőrök a helyszínre mentek és megkezdték a pavilonok, illetve a parkolók kiürítését.

Az MTI információi szerint mintegy 15 ezer ember tartózkodott akkor a területen.

Vasárnap 18 óráig tartott volna a 33. Utazás Kiállítás és azzal egy időben további hat rendezvény a budapesti vásárközpontban.

Korábban írtuk:

Bombafenyegetés miatt kiürítik az Utazás kiállításnak is helyet adó Hungexpo területét a rendőrök - erősítette meg az MTI értesülését vasárnap délután a Budapest Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese. A Hungexpo Zrt. közölte: ha a rendőrség a vizsgálatok után biztonságosnak nyilvánítja a rendezvény területét, a programok folytatódnak.

A rendőrséggel vasárnap délután telefonon közölte egy férfi, hogy a Hungexpo területén bomba fog robbanni. A hívás a rendőrség segélyhívójára érkezett - mondta Sagyibó Melinda, a BRFK sajtóügyeletese. Tájékoztatása szerint a Készenléti Rendőrség munkatársai ezt követően azonnal a helyszínre mentek és megkezdték a terület kiürítését.

A Hungexpo Zrt. közölte: a rendőrség és a cég biztonsági szolgálata a budapesti vásárközpont teljes területét kiüríti, itt vasárnap 18 óráig tartott volna a 33. Utazás Kiállítás és azzal párhuzamosan további hat rendezvény.

A vasárnapi napra szóló jegyek a Construma és a BNV egy-egy napjára érvényesek - áll a közleményben.

Kitért arra: amennyiben a rendőrség a vizsgálatok után biztonságosnak nyilvánítja a rendezvény területét, a programok folytatódnak. A Hungexpo Zrt. minden érintettől elnézést kért a kellemetlenségekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!