Kék hírek

2008.06.12. 08:41

Összesen 300 helyre hívták szerdán a tűzoltókat

300 helyre hívták szerdán a tűzoltókat, a riasztások több mint a fele a délutáni zivatarok miatt történt. Csak Sopronban körülbelül 150 helyen kellett beavatkozni. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban és Kisvárdán körülbelül 40 helyre mentek a vihar miatt a tűzoltók. Legtöbbször pincékből kellett vizet szivattyúzni.

Dobson Tibor, az Országos katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy szerdán 300 helyre hívták az országban a tűzoltókat. Az esetek több mint felében a délutáni és esti viharok miatt kellett beavatkozni. A riasztások fele Sopronból érkezett, ahol szerdán kora délután nagy mennyiségű csapadék hullott le. A legtöbbször pincékből kellett vizet szivattyúzni, átereszeket kellett kitisztítani. Két autót egy megáradt patak egy aluljáróba sodort, a kocsikat ki kellett vontatni. Szintén a patakparton kidőlt egy ház támfala, ott homokzsákokkal erősítették meg a vízpartot.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében volt még több dolguk a tűzoltóknak: Nyírbátorban és Kisvárdán 40 helyre kellett tűzoltót hívni, az esetek egyharmadában kidőlt fákat kellett eltakarítani. Tolna megyében, Szekszárdon 10 helyen dolgoztak tűzoltók. A Komárom-Esztergom megyei Epöl településen iszap öntött el egy házat, a hordalékot kilapátolták a tűzoltók. A többi megyében 1-2 esethez kellett menni az eső miatt, főleg vizet szivattyúzni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!