Kék hírek

2008.03.10. 17:26

Ötven gépkarabély lőszert találtak a gyomok között

Ötven, gépkarabélyba való lőszert találtak a közterületek takarítását végző munkások hétfőn délelőtt Hejőpapiban. A lőszerek egy gyomos területen egy rozsdás fém edényben hevertek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az erősen korrodált lövedékeket a közterületet takarító munkások találták meg. A lőszereket edényestől betették egyikük kocsijának csomagtartójába, majd hívták a rendőröket. Egyelőre nem tudni, honnan kerültek a lőszerek a területre.

A rendőrség az eset kapcsán arra figyelmeztet, hogy az akár fél évszázada a földben heverő lőszerek, robbanószerkezetek megtalálásakor senki ne nyúljon ezekhez a tárgyakhoz, hanem azonnal értesítsék a rendőrséget. A régi lövedékek balesetveszélyesek. 2007. novemberében például egy kisgyőri férfi sérült meg életveszélyesen, mikor flexszel akart felvágni egy második világháborús lövedéket, de felrobbant a gyutacs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!