Hallgassa élőben!

Ötvennégyezer forintos bankjeggyel fizetett

A száznyolcezer forintos vételárat két 54 ezer forintos bankjeggyel egyenlítette ki egy birkákat vásárló csaló a Jász-nagykun-Szolnok megyei Kétpón.

A 17 éves fiatalember három birkát vett egy idős férfitől. Száznyolcezer forinban egyeztek meg, a fiú két nap múlva vitte is a pénzt, két 54 ezer forintos bankjegyet. Az eladónak nem tűnt fel, hogy ilyen címletű bankó nincs. A turpisságra csak akkor derült fény, mikor fizetni akart a pénzzel egy üzletben. A 17 éves fiú ellen csalás miatt indítottal eljárást – közölte Szabó Zita a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Szakács László alezredes tájékoztatása szerint a vásárló két nap múlva vitte a pénzt: két 54 ezer forintos bankjegyet adott át az idős embernek. A sértettnek nem tűnt fel semmi, eltette a bankókat. Amikor a postán fel akarta azokat váltani, azt hitték, viccel, majd látva, hogy nem tréfának szánta a kérését, közölték vele: ilyen címletű fizetőeszköz Magyarországon nincs forgalomban.

Az 54 ezer forintos bankjegyek - Fotó: szoljon.hu
Az 54 ezer forintos bankjegyek – Fotó: szoljon.hu

A mezőtúri rendőrkapitány a pénzről elmondta: egy 20 ezer forintos címletű bankjegyet alakítottak át 54 ezer forintossá. A fénymásolással előállított papírpénzről már az első tapintásra megállapítható, hogy silány minőségű.

A pénzből a csalónál tartott házkutatás során a rendőrök további 23 darabot találtak, valamennyinek megegyezik a sorozatszáma. A fiatalember azt vallotta, hogy az 54 ezer forintosokat egy hulladékgyűjtő telepen találta.

Régi néven új motoros: megérkezett a motorola defy
A por-, víz- és ütésálló okostelefon 6,5 hüvelykes HD+ kijelzőt és 5.000 mAh-s akkumulátort kapott.
Döbbenetes állítás: így nézhetnek ki valójában a földönkívüliek
Az idegenekre inkább egyfajta mesterséges intelligenciaként kell tekinteni, mint alacsony, színes emberkékre vagy alakváltó lényekre...
A spanyolok büntetőt rontottak, Lewandowski első gólja pontot ért
Mindkét csapat nyerhetett volna – a döntetlen egyiküknek sem főnyeremény.
Sokat romlott a magyar énekes állapota, az ágyban is alig tud felülni
Váratlanul sokat romlott Dobos Attila állapota, miután a szerelme magára hagyta egy kis időre.
Lochte lemarad az olimpiáról
A hatszoros olimpiai bajnok Ryan Lochte nem lesz ott a tokiói olimpián, mivel 200 méter vegyesen csak hetedikként zárt az amerikai úszók ötkarikás válogatójának pénteki napján.
Egyre több illegális bevándorló száll partra Olaszországban
Több mint 1500 migráns ért partot Olaszországban egyetlen nap alatt, többségüket Lampedusa szigetére vitték, ahol ismét problémák akadtak az elszállásolásukkal.