Kék hírek

2008.06.11. 14:35

Pátka: a gyanúsítottak ügyvédjei nem nyilatkoznak

Nem nyilatkoznak a molotov-koktélos támadással gyanúsított pátkai polgárőrök ügyvédjei arról, hogy előzetes letartóztatásban lévő védenceik tettek-e beismerő vallomást.

A Fejér megyei Pátkán még tart a fokozott rendőri jelenlét, egy frissen létrejött civil kezdeményezés demonstráló nagygyűlést szervez péntekre, a Magyar Gárda részvételével.

A polgárőrök rokonok. A család úgy tudja, nem igaz az egyik országos médiumban megjelent hír, miszerint egyikük beismerő vallomást tett. A védőügyvédek közül egyik sem nyilatkozik.

A rendőrség a gyanúsítottak előzetes fogvatartása mellett folytatja az eljárást, de a kihallgatásokon elhangzottak tartalmáról semmilyen információt nem ad ki - mondta a Független Hírügynökségnek R. Szabó a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Pénteken az időközben Polgári Összefogás Pátkáért néven alakult civil szövetség demonstráló nagygyűlést rendez a Magyar Gárda részvételével. R. Szabó Ágnes megerősítette, hogy a rendőrség tud a demonstrációról.

A Fejér megyei településen múlt kedden hajnalban Molotov-koktélokat dobtak romák lakóházaira. Senki nem sérült meg, a támadással három polgárőrt gyanúsítanak. Őket előzetes letartóztatásba helyezték, emberölés kísérletével gyanúsítják mindhármukat. A pátkaiak múlt pénteken fórumot hívtak össze, hogy kiálljanak a polgárőrök mellett, és pénzt gyűjtsenek a családjaiknak.

A fórum után többen a romák házai elé vonultak, az összecsapást a rendőrök akadályozták meg. A civil összefogás hétfőn petíciót adott át a polgármesternek azt követelve, indítson eljárást a köznyugalmat fenyegetők ellen, és fokozza a rendőri jelenlétet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!