Kék hírek

2009.12.03. 16:36

Pécsi lövöldözés: eltemették a kaposvári áldozatot

Eltemették a pécsi lövöldözés halálos áldozatát csütörtökön Kaposváron. Dékány Miklós 19 éves gyógyszerészhallgatót több mint ezren kísérték utolsó útjára.

Eltemették a pécsi lövöldözés halálos áldozatát csütörtökön Kaposváron; Dékány Miklós 19 éves gyógyszerészhallgatót több mint ezren kísérték utolsó útjára.

Az elsőéves egyetemistát - akit múlt csütörtökön lőtt le a Pécsi Tudományegyetem (PTE) biofizikai intézetében egy csoporttársa - Márton István esperes, Reőthy Ferenc, a Táncsics Mihály Gimnázium igazgatója és Németh Péter, a PTE orvostudományi karának dékánja búcsúztatta.

Reőthy Ferenc a gimnázium volt diákjáról úgy beszélt, mint akit okos, udvarias jó tanulóként ismert, s aki céltudatosan készült egyetemi tanulmányaira.

Németh Péter mérföldkőnek nevezte a fiatal gyógyszerészhallgató halálát, amely az egymás iránt figyelemre, segítségnyújtásra figyelmeztet. Egy fiatalember álma szertefoszlott a halálával, de az a hit is, hogy ilyen erőszak csak máshol fordulhat elő - mondta a pécsi egyetem dékánja.

A kaposvári gyógyszerész házaspár kisebbik fia Kaposváron érettségizett, majd követte a most ötödéves gyógyszerészhallgató bátyját a pécsi egyetemen, hogy folytathassa a családi hagyományokat.

A gyógyszerészhallgatóval egy 23 éves csoporttársa több lövéssel végzett. A parabellum maroklőfegyverrel egy 19 éves csurgói hallgatót életveszélyesen, egy 36 éves, laboránsként dolgozó férfit és egy 54 éves takarítónőt pedig súlyosan megsebesített.

A kaposvári egyetemistát saját hallottjának tekinti az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a kaposvári és a pécsi önkormányzat, a Pécsi Tudományegyetem és a Magyar Gyógyszerész Kamara.

A temetésen részt vett Hiller István oktatási miniszter, Gábriel Róbert, a PTE rektora, Szita Károly kaposvári, Páva Zsolt pécsi polgármester, Lamperth Mónika országgyűlési képviselő, valamint a gyógyszerészkamara és a gyógyszerészhallgatók szövetségének képviselője.

Mankókra támaszkodva ott volt a temetésen az a 36 éves oktató is, aki a lövöldözésben súlyosan megsérült.

Csoporttásai egy szál fehér rózsával búcsúztak az egyetemi hallgatótól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!