Kék hírek

2008.03.11. 19:27

Széfet találtak a Zala folyóban

Egy lakásbetörésből származó széfet emeltek ki a Zala folyóból a tűzoltók hétfőn. Néhány héttel ezelőtt egy cserbenhagyásos gázoló süllyesztette a kocsiját a folyóba, hogy eltüntesse a terhelő bizonyítékot.

A széf már a rendőrség bűnjel-raktárában áll, előtte a Zala folyó rejtette. Még korábban pedig egy zalaegerszegi lakás önmagában is értékes, régi dísze volt. Néhány nappal ezelőtt lopták el, majd vízbe dobták a tolvajok. Pechjükre olyan helyen, ahol sekély a meder, és a 100 kilogrammos széf sarka kilógott a vízből. Kirándulók fedezték fel, és azonnal értesítették a rendőrséget.

"Az adatok szerint a széfben készpénzt tároltak, ám megtalálásakor már üres volt. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon betöréses lopás gyanúja miatt indítottak nyomozást" - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Csizmazia Péter sajtószóvivő.

A rendőrség egyelőre részleteket nem árul el, de úgy tudjuk, hogy a széfben milliós összeget tartott a tulajdonos.

Január végén egy autót emeltek ki a Zala folyóból búvárok és tűzoltók. A kocsi sem véletlenül süllyedt el: tulajdonosa azért lökte a folyóba, mert korábban elütött vele egy kerékpárost, a sérültet pedig cserbenhagyta. A nyomokat a gázolónak is csak rövid időre sikerült eltüntetnie, ugyanis a Zala folyó megtévesztő. Mélynek tűnik, de több helyen egyáltalán nem az. Mégis népszerű rejtekhely mostanában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!