Kék hírek

2009.06.20. 14:54

Tilosból vadászó traffipaxok

A Legfőbb Ügyészség szerint a sebességmérő autók úgy büntetik a gyorshajtókat, hogy közben maguk is megszegik a KRESZ-t.

Az ügyészség szerint a rendőrség nem engedhetné meg, hogy a traffipaxos autók járdákon és az autópályák leálló sávjaiban parkolva mérjék az autók sebességét, hiszen ezzel nyilvánvaló veszélyforrásai a közlekedésnek, illetve akadályozzák a gyalogosokat, ha a járdákon állnak - írja a Népszabadság.

Álláspontjukat azzal is indokolják, hogy ilyen esetekben a rendőrautó nem használ megkülönböztető jelzést, így ugyanazok a szabályok vonatkoznak ezekre is, mint minden más autósra. A BRFK szerint viszont fontos közérdekből, ideiglenesen igénybe vehetik a leállósávokat és a járdákat, miután a halálos balesetek többsége a gyorshajtás miatt történik. Az ügyészség szerint viszont ez csak kataszrófahelyzetre, baleseti- és rendezvényhelyszínek biztosítására vonatkozik.

Az ügyben megkezdődött az ügyészség és a rendőrség egyeztetése. A felek szerint megoldást csak a KRESZ módosítása jelenthet - írja a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!