Kék hírek

2008.05.27. 15:34

Többezer liter illegális szeszt foglaltak le a vámosok

Csaknem 8 ezer liternyi különféle illegális szeszt foglaltak le a vámosok hétfőn éjjel Seregélyesen. Az összértéke meghaladja a 30 millió forintot.

A vámosok kedden éjjel ellenőriztek Seregélyes egyik iparterületén, amikor négy férfi éppen egy kisteherautóból fejtett át valamit a jármű mellett lévő raktárba. Mint kiderült, tiszta szeszt: a pénzügyőrök a helyszínen lefoglaltak ebből hatezer litert és ötszáz liter unicumot. A vámosok hamarosan eljutottak egy közeli cég telephelyére is, ahol egy járműszerelvényt találtak, amihez szivattyú volt csatlakoztatva. Itt újabb ezer liternyi illegális szeszre bukkantak.

Az áru összértéke meghaladja a 31 millió forintot. A szesz átfejtését végzők ellen eljárás indult jövedéki termékre üzletszerűen elkövetett jövedéki orgazdaság miatt, egyiküket őrizetbe is vették - tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!