Kék hírek

2011.05.18. 20:20

Tűz ütött ki egy illegális idősotthonban

Tűz ütött ki szerda délután egy debreceni családi házban, amely illegális idősotthonként működött; a házból tizenöt embert kellett kimenekíteni, egyiküket megfigyelésre kórházba szállították.

A megyei katasztrófavédelem ügyeletese az MTI-nek elmondta: a lakóépület tetőszerkezete égett le, a lángokat a tűzoltók megfékezték. A tűz okáról és a keletkezett kárról az ügyeletes egyelőre nem tudott információt adni.

Csanády Edit, a debreceni önkormányzat szociális osztályvezetője az MTI-nek megerősítette: a házban illegális idősek otthona működött. Elmondása szerint a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatala több hónapos jogi procedúra után néhány hete jogerős határozatban kötelezte az üzemeltetőt a szolgáltatás beszüntetésére. Ennek azonban nem tettek eleget, s mivel a közigazgatási per kezdeményezésére rendelkezésre álló 30 nap még nem telt le, a határozatot még nem lehetett végrehajtatni - mondta az osztályvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!