Kék hírek

2008.11.28. 18:22

Vasalóval verte agyon az idős nőt - tizenhárom évet kapott

Kecskemét - A megyei bíróság tizenhárom év szabadságvesztésre ítélte azt a kecskeméti házmestert, aki vasalóval vert agyon egy nyugdíjas nőt a kezelésében lévő Árpád körúti lépcsőház egyik lakásában. Az ügyész súlyosbításért, a vádlott, a 32 éves T. Lajos és ügyvédje pedig felmentésért, rosszabb esetben enyhítésért fellebbeztek, így az ítélet nem jogerős. <br>

Delmagyar.hu

Vérbe fagyva találta meg egy idős, magányos kecskeméti asszony holttestét 2007. október 20-án az unokája. A több szálon folytatott nyomozás egyik ága hozta meg végül az eredményt, amikor bilincs kattant a házmester kezén - írja a baon.hu.

A férfi két vallomásában is beismerte a gyilkosságot, aminek részleteit helyszíni szemlén is megmutatta a nyomozóknak. Minden úgy tűnt a vádemelésig, hogy vállalja a tettét, és beletörődik majd a büntetésbe. Csakhogy a férfi a nyár elején kezdődött bírósági tárgyalássorozatban Sárközy Szabolcs bírói tanácsa előtt már nem tett vallomást.

Október végén váratlanul azzal állt elő, hogy az idős asszony lakásába érve egy idegen férfivel találta szembe magát, aki megölte a nőt, majd őt is bántalmazta, és megfenyegette: ha bárkinek elmondja a történetet, neki és a családjának is baja esik. T. Lajos ezzel indokolta, hogy nem jelentette mindezt a nyomozóknak, később pedig – állítása szerint - a már őt gyanúsító rendőrök „nyomást gyakoroltak rá", hogy vállalja el a bűncselekmény elkövetését.

Sárközy Szabolcs szerint nincs alapja a vádlott védekezésének, a bizonyítékok pedig egyértelműen az ő bűnösségét igazolták. Ezért 13 évi fegyházbüntetésre ítélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!