Ország-világ

2012.07.21. 15:39

Pakisztánban többen meghaltak egy öngyilkos robbantásos merényletben

Legkevesebb kilencen meghaltak és húszan megsebesültek egy öngyilkos robbantásos merényletben szombaton Pakisztánban.

Legkevesebb kilencen meghaltak és húszan megsebesültek egy öngyilkos robbantásos merényletben szombaton Pakisztánban - közölték helyi kormányzati és rendőrségi források.

Az afgán határhoz közeli, északnyugat-pakisztáni Orakzaj törzsi területen, Szpin Tal település közelében egy férfi gépkocsin megközelítette a tálibellenes Maulana Nabi parancsnok rezidenciáját, majd miután nem sikerült oda behatolnia, felrobbantotta a gépkocsiban lévő pokolgépet.

Nabi egy másik orakzaji parancsnok, a tálibokkal szövetséges Tufan molla ellenlábasa. A sebesülteket, akik közül többen válságos állapotban vannak, egy közeli kórházba vitték.

Egy helyi rendőrségi illetékes szerint a halálos áldozatok között három gyerek is van. A nyugtalan északnyugat-afganisztáni, félautonóm törzsi területen több fegyveres csoport tevékenykedik, köztük pakisztáni tálibok, akik az elmúlt években országszerte számos robbantásos merényletet követtek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában