Ország-világ

2012.07.26. 16:52

Ötmilliós adomány a Gyermekétkeztetési Alapítványnak

A vásárlók által összegyűjtött 2,5 millió forintot megduplázta az élelmiszerlánc.

MTI

Gyermekétkeztetési Alapítvány javára március 29. és április 7. között egy élelmiszerlánc vásárlói 2,5 millió forintot gyűjtöttek össze, amelyet a cég megduplázott, így az alapítvány összesen ötmillió forint adományban részesülhetett.

A kampány időtartama alatt a Lidl 152 áruházában folyt gyűjtés, a vásárlók a pénztáraknál kihelyezett perselyekben helyezhették el pénzadományaikat.

A cég MTI-hez eljuttatott közleménye Berta Klárát, az alapítvány vezetőjét idézve rámutat, hogy a támogatásból a Mindenki ebédel programban részt vevő gyerekek fognak részesülni. A mostani adomány segítségével csaknem 350 gyermek egy teljes havi étkeztetését tudja biztosítani a szervezet.

Ma Magyarországon mintegy 20 ezer gyermek folyamatosan éhezik, ezért a cég vezetősége úgy döntött, hogy az akciót folytatni fogják. Céljuk, hogy a mostani összeg dupláját sikerüljön összegyűjteni az év végéig, amelyhez továbbra is számítanak a vásárlók közreműködésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában