Sport

2013.09.19. 11:17

Gyulai emlékverseny : a huszadik legjobb verseny a világon

Az all-athletics.com internetes portál számítógépes értékelése szerint a budapesti viadal közel 700 rangsorolt verseny között került a huszadik helyre.

MTI

Az előkelő 20. helyet szerezte meg a világ egynapos, illetve meghívásos atlétikai versenyei között a Gyulai István Memorial az idén.

Az all-athletics.com internetes portál – a Gyémánt Liga hivatalos statisztikai partnere – számítógépes értékelése szerint, amely a résztvevők minőségének és az elért eredményeknek az objektív összegzését jelenti, a budapesti viadal közel 700 rangsorolt verseny között került a huszadik helyre.

Az előtte állók között található a Gyémánt Liga 14 versenye, míg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) World Challenge sorozatának 15 állomása közül a Magyar Nagydíj tízet megelőzött, továbbá minden kontinentális prémium, illetve classic kategóriás versenyt maga mögé utasított.

A rangsorban a eugene-i Prefontaine Classic végzett az első helyen, amelyet a zürichi Weltklasse és a brüsszeli Memorial van Damme követ. Közép- és Kelet-Európa versenyei között a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj dobogós, azaz harmadik a listán.

Július 10-én a Puskás Ferenc Stadionban 40 ország 230 atlétája között nyolc olimpiai bajnok, négy világ- és két Európa-bajnok állt rajthoz.

Címkék#atlétika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!