2015.08.04. 15:57
Étrend-kiegészítőt fejlesztettek ki Szegeden
A fokhagyma-galagonya-medvehagyma kapszula a keringési betegségek prevenciójára, illetve az állapotromlás megelőzésére alkalmas.
Növényi alapú étrend-kiegészítőt fejlesztett közösen a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar Farmakognóziai Intézete és a magyar tulajdonban lévő Biomed Kft. Az Allimed nevű készítmény két hónapja került forgalomba, hamarosan elindul a reklám- és marketingkampánya is. A fokhagyma-galagonya-medvehagyma kapszula a keringési betegségek prevenciójára, illetve az állapotromlás megelőzésére alkalmas.
[namelink name="Medgyesi Bálint"], a Biomed Kft., ügyvezető igazgatója az egyetemen tartott keddi sajtótájékoztatón elmondta, családi vállalkozásuknak nincs laborháttere, ezért működnek együtt több hazai oktató- és kutatóintézettel, így a Szegedi Tudományegyetemmel is. Az SZTE 2011 óta segíti a munkájukat: először csak hatóanyag-bevizsgálásokra kérték fel, később azonban már komolyabb megbízásokat is adtak az egyetemnek: helyettesíthetőséget, felszívódást vizsgáltak a cég számára a szegedi kutatók.
Az új termék közös létrehozása több mint egy évvel ezelőtt kezdődött. A laboratóriumi fejlesztés Szegeden folyt, a technológiai fejlesztés és a gyártás pedig a Biomed Kft. egyházasdengelegi üzemében történik. Az együttműködés olyan sikeres volt, hogy már most további új termékek közös fejlesztésén gondolkoznak.