Szeged és környéke

2007.06.21. 16:19

Kivégezte az öccsét: tíz évre ítélték a zsombói lányt

Tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt tíz év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta tegnap a Csongrád Megyei Bíróság első fokon a 18 éves S. Emesét, aki tavaly hetven késszúrással megölte kilencéves féltestvérét zsombói házukban.

Mint arról lapunk is beszámolt, tavaly június 27-én a lányt édesanyja és nevelőapja az akkor kilencéves öccsére bízta, mert Emese pszichés betegségben szenvedett. A kisfiú úgy vigyázott rá, hogy bezárta házuk ajtaját, a kulcsot pedig nem adta nővérének, amikor az kérte tőle. A lány ezen bedühödött, a konyhából két kést vett magához, megsebesítette féltestvérét, aki a fürdőszobába menekült előle. A lány oda is követte a kisfiút, akit mindkét oldalon nyakon szúrt, majd mellbe döfött, az előszobába vonszolt, ahol további három-négy késszúrással végzett vele.

Meg akart szabadulni a holttesttől, ezért baltát vett magához, amivel fel akarta darabolni, de végül felhagyott tervével. Szemeteszsákot húzott öccse fejére és lábára, amire papírt ragasztott a következő felirattal: „nem én voltam, hanem a cigányok". Ezután távozott otthonról. A szakemberek végül hetven szúrást számoltak össze az áldozat testén.

Az ítélethirdetésen elhangzott: a lány gyermekkora óta pszichés beteg volt, amely részben gyengeelméjűséghez vezetett. Azt is megállapították, hogy tette elkövetésekor tudathasadásos elmezavarban szenvedett, és cselekvőképessége közepes fokon korlátozott volt. A 18 éves S. Emesét tíz év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztéssel sújtották, és nyolc évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. A vádlott és védője fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!