A vásárhelyi kórház a nyertesek között

A vásárhelyi Erzsébet-kórház a struktúraváltás után az egynapos sebészettel kapcsolatos pályázaton is a nyertesek között van. A pontos keretszámot a megyei egészségbiztosítási pénztárral kötendő szerződés rögzíti majd.

Az egynapos sebészettel – ez bizonyos mértékig helyettesíti, kiváltja a fekvőbeteg-ellátást – kapcsolatos pályázatra százhárom intézmény jelentkezett, és az Egészségügyi Minisztérium negyvenhatot értékelt pozitívan. Köztük a vásárhelyi Erzsébet-kórházat, amely így a struktúraváltási pályázatot követően újabb sikert könyvelhet el. Évente 66 ezer beavatkozásra 3,3 milliárd forint a fedezet. A megyei egészségbiztosítási pénztárral a szerződést a napokban kötik meg.

– A kedvező elbírálásban bízva már áprilisban benyújtottuk az ÁNTSZ-hez az egynapos sebészettel kapcsolatos engedélykérelmünket – mondta [namelink name="Kallai Árpád"], az Erzsébet kórház és Rendelőintézet főigazgatója –, és a hatóság alkalmasnak találta intézményünket erre a feladatra. Az engedély gyakorlatilag a kezünkben van, és amint aláírjuk az egészségbiztosítási pénztárral a szerződést – mely minden keretszámot, a beavatkozások mennyiségét is rögzíti –, tulajdonképpen indulhat az ellátás. Ezt sikertörténetnek tartom, és esélyt kaptunk arra, hogy újraindítsuk, feltámasszuk a szemészeti és a fül-orr-gégészeti osztályunkat, de más szakterület, a sebészet, a nőgyógyászat és az urológia is szerephez juthat. Ezzel ismét az április elseje előtt megszokott színvonalas ellátást nyújthatjuk a vásárhelyieknek és a környékbelieknek. Amennyire tudom, a lakosság ragaszkodik hozzánk, ők is erre a döntésre vártak, számítottak – mondta a főigazgató.

A vásárhelyi Erzsébet-kórházon kívül a Csongrád megyei intézmények közül még kedvező elbírálásban részesült a Kisteleki Egészségügyi Kht. és a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Városi kórház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!